Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


15 éves az életerő egyesület

2009.02.05

15 éves az Életerő Egyesület

A tizenötödik születésnapját ünneplő Életerő Egyesületet 1994. június 9-én alakítottuk meg 37 lelkes az ezotéria iránt elkötelezett társammal együtt, akik Béres Gabriella és Kökényessy Gyuri köré gyűlve már több mint két éve rendszeresen látogattuk a debreceni Életreform Ház rendezvényeit és tanfolyamait és úgy gondoltuk, hogy elég erősek vagyunk ahhoz, hogy létrehozzuk saját egyesületünket itt Hajdúszoboszlón. Az egyesület megalakításában jó partnerre találtunk a Művelődési Központban, amely megalakulásunk óta a bázisintézményünk.

Az egyesület céljait az alapító okiratban fogalmaztunk meg, melyeket az eltelt évek alatt tovább bővítettünk. Jelenlegi formájában 7 pontban foglalható össze:

  1. Segíteni az embereket az egészséges életmód kialakításában és fenntartásában. (A reformtáplálkozás, a bio-kertészet, a természetgyógyászat, a gyógynövényismeret, az aromaterápia és a szépségápolás módszereivel.)
  2. Megismertetni az érdeklődőket a stresszoldás módszereivel. A testi-lelki-szellemi egészség megőrzése az agykontroll, a relaxáció, a jóga, az autogén tréning és a meditáció segítségével.
  3. A művészetek, szerves műveltségünk és a néphagyományok ápolása és megőrzése a jövő generáció számára.
  4. Tudományos ismeretterjesztés. A mítoszok világa, a csillagászat, az asztrológia, a grafológia, a számmisztika és a négy őselem szimbolikájának segítségével.
  5. A természet értékeinek megóvása. Fellépni a környezetszennyezés és a természet pusztítása ellen.
  6. A munkanélküliek, az idősek és betegek pszichés és szociális segítése.
  7. Óvjuk meg gyermekeinket a kábítószerek és egyéb drogok pusztító hatásaitól.

Az elmúlt 15 év során az egyesület célkitűzéseiben szereplő  témakörökből összesen 480 előadást tartottunk. Ezeket az előadásokat havi két-három alkalommal szervezzük. Reiki I és II tanfolyamot több mint 400-an végeztek Hajdúszoboszlón,  tizenöt éve működik itt  a Művelődési Házban minden kedden a Reiki-klub,  ezen kívül havi egy alkalommal agykontroll klubot, asztrológiai klubot és ezoterikus klubot is működtetünk. Több ízben szerveztünk reiki tanfolyamot, gyógynövény ismereti tanfolyamot, reflexológiai tanfolyamot, asztrológiai iskolát, különféle önismereti tréningeket, nehéz is lenne valamennyit felsorolni. Az elmúlt 15 év alatt szervezett rendezvényeinket több mint hétezren látogatták.

Az egyesület vezetése mindig kiemelt feladatának tekintette, hogy a legjobb előadókat hívja meg előadásaira és különféle rendezvényeire, hogy a hozzánk látogatók tiszta forrásból szerezzenek információkat az ezotéria világáról.

Az előadóink között voltak orvosok, pedagógusok, tudományos kutatók, egyetemi tanárok, művészettörténészek, írók, pszichológusok, csillagászok, természetgyógyászok, humán szakemberek. A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány név az előadók sokaságából:  Andrea Weaver,  Biegelbauer Pál, Born Gergely, Dr Csikai Erzsébet, Fényiné Csomor Rózsa, Kássa László, Kiss J. Zsolt, Kövesi Péter, Kővári László, Molnár Lajosné ”Ilcsi néni”, Molnár V.József, Müller Péter, Pap Gábor, Szilvássy Judit, Zombori Ottó és még sokan mások.

Az Életerő Egyesület tevékenységével 15 éve részt vesz Hajdúszoboszló kulturális életben. A kitűzött céljaink szellemében élünk és dolgozunk, mindennapjainkban ezek megvalósításán munkálkodunk. Induláskor az egyesület tevékenysége még kuriózumnak számított. Azóta sikerült az emberek szemléletében lényeges változást előidézni. A természetgyógyászat által alkalmazott módszerek jelentős része mára az orvostudomány által igazolt és elfogadott eljárásokká szelídült. Hatékonyságukat senki sem kérdőjelezi meg, sőt a gyógyászatban párhuzamosan alkalmazzák a hagyományos gyógyítás mellett, annak kiegészítéseként. Mára az asztrológia, a jóga, a reiki, és az agykontroll beépült nagyon sok ember mindennapos cselekedeteibe, az életének szerves részévé vált, ugyanúgy mint a különféle természetes stressz-oldó módszerek a meditáció, a relaxáció, az autogén tréning …alkalmazása.    

Egyesületünk bázisintézménye a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár, programjainkat itt tartjuk, amelyekhez jelentős szellemi és anyagi támogatást kapunk tőlük ezért köszönetünket fejezzük ki Berényiné Szilaj Ilona igazgató asszonynak az egyesület érdekében végzett munkájáért.

 Az elkövetkezendő években is arra a feladatra vállalkozunk, hogy segítsünk az embereknek abban, hogy kellő önismerettel kiegyensúlyozottan, egészségben és szeretetben éljenek.  Szeretnénk mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a Földön az ember és a természet csak harmóniában és egységben élhet együtt. Lépjünk fel a természet pusztítása ellen és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy  élhető életteret tudjunk  biztosítani az eljövendő generációk számára.

A kozmosz rendje mindenki számára kijelöli saját mértékét, hogy mi az amit a létezés lehetőségei számára életében elérhetővé tesznek. Az ember sorsfeladata az, hogy önmaga mértékét felismerve, azzal összhangban éljen.

Képességeinket érdemes földerítenünk, hogy meddig is terjednek határaink és az adott lehetőségeket ajánlatos kihasználni. Azt is tudnunk kell azonban, hogy a képességek fejlesztéséhez rendszeres kitartó gyakorlás szükséges.

Saját egészségük megőrzésének érdekében kérem Önöket, hogy táplálkozzanak egészségesen és adjanak meg a szervezetüknek mindent amit lehet. Gondoljanak csak bele mennyi betegség alakulhat ki amiatt, hogy nem megfelelően öltözködünk, helytelenül táplálkozunk, rosszak az alvási szokásaink vagy nem megfelelő életmódot folytatunk. Ha azt szeretnénk, hogy idős korunkban is fiatalosak és életerősek legyünk, akkor ezért tennünk kell valamit. De tudnunk kell azt is, hogy nem lehet egy hét vagy egy hónap alatt visszacsinálni azokat a károkat amelyeket az évek, vagy   évtizedeken keresztül folytatott helytelen táplálkozásunkkal vagy rossz életvitelünkkel egészségünknek okoztunk. Viszonyuljunk  pozitívan magunkhoz, egészségesen táplálkozzunk, lazítsunk vagy relaxáljunk, ha fáradtak vagyunk, böjtöléssel segítsük a testünk öngyógyító folyamatait s meglátják az eredmény nem marad el.

A pozitív gondolkodás nem azt jelenti, hogy rózsaszín szemüvegen keresztül nézem a világot és úgy teszek, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, hanem egy olyan adottságot és képességet, hogy  a látszólagos negatívumban is meglássam a pozitívumot és ennek megfelelően cselekedjek. 

 A 15 éves évfordulónkat egész napos rendezvénnyel kívánjuk megünnepelni, melyet a Művelődési Központban 2009. január 31-én (szombaton) 10.00 órától tartunk. Az „ÉLETERŐ NAP” díszvendége lesz Kövesi Péter tradicionális reiki-mester, író, ezoterikus tanító és Kövi Szabolcs zeneszerző.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

                                                             Makláry Zoltán 

                                                              

 

 

A mappában található képek előnézete Az életerő Egyesület 15. évfordulója.

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

9400 Sopron

(Görbe Fanni, 2010.01.15 13:17)

Szép napot!

Tudna nekem valaki abban segíteni,h. Fényiné Csomor Rózsát milyen email elérhetőségen tudom megkeresni?

Válaszukat előre is köszönöm!

Szép napot kíván,

Görbe Fanni